Hoe kom ik in aanmerking voor een huisje?

27 november 2020

Ben je ook enthousiast over brugwachtershuisjes? Wil je er eentje huren of er een (tijdelijk) cultureel project mee doen? Mail dan de volgende gegevens aan ons: naam, telefoonnummer, e-mailadres, om welk huisje het gaat of in welke regio en wat je idee is. We nemen je gegevens dan op in onze database. Zodra er een huisje beschikbaar is laten we dat weten via onze nieuwsbrief, website en Facebookpagina.

Geduld
We hebben nu een beheercontract voor 23 brugwachtershuisjes van de Provincie Zuid-Holland. Dit betekent helaas nog niet dat we al deze huisjes al kunnen verhuren. In porties worden de huisjes geschikt gemaakt voor hergebruik samen met het groot onderhoud van de brug. Daar gaat soms wel een paar jaar overheen. We vragen dus jullie geduld.

Vrijwilligers
Voor ons werk kunnen we zeker vrijwilligers in diverse regio’s in Nederland gebruiken om zo het hergebruik te stimuleren. Denk aan foto’s maken, achter eigenaren aanbellen, culturele projecten met de huisjes doen e.d. We zijn ook van plan om onze kennis in diverse regio’s te gaan overdragen via netwerkbijeenkomsten samen met (potentiële) gebruikers en eigenaren.

Word vriend
Het stimuleren van nieuw leven in lege brugwachtershuisjes is alleen mogelijk met jouw steun. Word vriend en doneer op: NL91 TRIO 0254 7271 90. Alvast veel dank!