BOEKPRESENTATIE BAKENS IN DE STAD DORDRECHT 24 MEI

5 mei 2024

Op 2 april vond de succesvolle lancering van onze publicatie ‘Bakens in de Stad‘ plaats bij Arcam in Amsterdam. Daar meldden we al dat we ook met het boek het land in te trekken.

We nodigen u dan ook van harte uit voor de presentatie van ‘Bakens in de Stad’ op vrijdag 24 mei van 16.00 – 17.30 bij het brugwachtershuisje bij de Engelenburgerbrug in Dordrecht – dat nu dienst doet als tiny office.

Met ‘Bakens in de stad‘ presenteert Stichting Brugwachtershuisjes een ruim 180 pagina’s tellende jubileumpublicatie over het herbestemmen van brugwachtershuisjes in Nederland.  In het boek is er ook een prominente rol voor het huisje van de monumentale Engelenburgerbrug.

PROGRAMMA

15.45

Inloop

16.15

Welkom en introductie Lotti Hesper (mede-oprichter & projectleider Stichting Brugwachtershuisjes)

16.20

Presentatie initiatieven hergebruikte Dordtse brugwachtershuisjes

16.40

Brainstorm Overbruggen Zwijndrechtsebrug:voor 2 eenzame en verwaarloosde brugwachtershuisjes in Stadsas Dordt-Zwijndrecht  onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

17.15 

Overhandiging ‘Bakens in de Stad’ door Lex de Jong (voorzitter Stichting Brugwachtershuisjes) aan de wethouders Rik van der Linden (gemeente Dordrecht) en Jacqueline van Dongen (gemeente Zwijndrecht)

Brainstorm Overbruggen Zwijndrechtsebrug
Naast de presentatie van onze publicate ‘Bakens in de stad’ willen we deze gelegenheid ook aangrijpen om samen met de aanwezigen te brainstormen over de twee eenzame brugwachtershuisjes van de Zwijndrechtsebrug.
Ze staan te wachten op een mooie nieuwe functie, we verzamelen tijdens deze bijeenkomst graag ideeën en wensen voor het vinden van een passende invulling.
Door deze verwaarloosde plekken weer een functie te geven kan het een belangrijke bijdrage leveren aan de verbinding Stadsas Dord – Zwijndrecht en de verdere ontwikkelingen in het gebied.

Meer informatie over ‘Bakens in de Stad en hoe u dit boek online kunt aanvragen via www.brugwachtershuisjes.nl
Lees het eerder verschenen artikel over ‘Bakens in de Stad’ en de Dordtse huisjes hier