SPOT ON! brugwachtershuisjes verlicht [5]

7 oktober 2022

‘Niets is wranger / dan de voorbijganger’

Dit schreef Edwin de Voigt over het brugwachtershuisje bij de Zaagmolenbrug in Rotterdam. Hij is één van de twaalf dichters die voor SPOT ON! een toepasselijke regel dichten.

De reacties en inspiratie van omwonenden en voorbijgangers die wij ontvangen voor de deelnemende dichters aan SPOT ON! zijn uitbundig en ontwapenend. Van enkele woorden hoe het huisje nu deel uitmaakt van hun dagelijkse route tot uitgebreide herinneringen aan vroeger toen het brugwachtershuisje, het water en de brug een prominente rol speelde in het leven van de omwonenden.

Tot 14 oktober kun je de dichters in Apeldoorn, Leeuwarden, Haarlem, Maastricht en Utrecht nog inspireren. Klik hiervoor op deze link.

Dit zijn de dichters die voor SPOT ON! dichten:

Almere – ZuidersluisMarlies van Eunen-de Boer

Apeldoorn – Deventerbrug – Herman Kattemolle

Den Bosch – Camping Koffietent – Kerti Mulatság

Den Haag –  Leeghwaterbrug  – Nelly Lausberg en drie jonge dichters van het Huis van Gedichten; Insaf el Assouad, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry

Haarlem – Catharijnebrug – Willemien Spook

Groningen – Plantsoenbrug – Myron Hamming

Leeuwarden – Oosterbrug – Monique Buising

Maastricht – St. Servaasbrug – Maarten van den Berg

Middelburg – Schroebrug – Aschwin van den Abeele

Rotterdam – Zaagmolenbrug Edwin de Voigt

Utrecht – Abel Tasmanbrug – Rob Bekker

Zwolle – Schoenkuipenbrug – Sarah Lucassen

De dichtregels en de volledige teksten worden tijdens de feestelijke onthulling van de lichtkunstwerken bekend gemaakt. Hou voor de data onze site en social media kanalen (Facebook, LinkedIn en Insta) in de gaten.