SPOT ON! Maastricht

STAD Maastricht
BRUGWACHTERHUISJE Sint Servaasbrug (kaart)

COORDINATOR
‘SPOT ON! is voor mij een waardevol project, omdat er een stukje geschiedenis van Maastricht op een creatieve manier wordt vormgegeven.’

DICHTER
Maarten van den Berg

MARCO BROEDERS & MOTHERSHIP
Alle lichtkunstwerken voor SPOT ON! zijn een ontwerp van Marco Broeders van co2RO. Voor alle twaalf brugwachtershuisje maakt Broeders een uniek lichtkunstwerk dat is geïnspireerd op de ligging en architectuur van het huisje en op de dichtregel.
Broeders (ruimtelijk vormgever) werkt bij voorkeur in kraakpanden, verlaten industriële gebouwen of kale fabrieksruimten. Met zijn dynamische lichtinstallaties en projecties brengt hij deze ruimten weer tot leven. De lichtkunstwerken worden onder begeleiding van Mothership uitgevoerd.

Activiteiten

  • Onthulling
    Het lichtkunstwerk SPOT ON! Maastricht zal woensdag 21 november om 17.30 uur bij de Sint Servaasbrug worden onthuld door John Aarts (wethouder gemeente Maastricht) en Peter Lousberg (Rijkswaterstaat, districtshoofd Limburg)
GEDICHT ‘ONDERSTROOM’ – Maarten van den Berg ((klik op het gedicht om te vergroten) Externe financiering

SPOT ON! Maastricht is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Maastricht KIOR, VSBfonds, Elisabeth Strouvenfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds provincie Limburg en Stichting Vrienden van Boei

DICHTREGEL OM HET HUISJE
de onderstroom
krast nieuwe namen
in de keel van de stad

Terug naar het overzicht van alle SPOT ON! brugwachtershuisjes