SPOT ON! Leeuwarden

STAD Leeuwarden
BRUGWACHTERHUISJE Oosterbrug (kaart)

COORDINATOR
Koen Haringa van Mooiedingenmakers

DICHTER
Monique Buising

MARCO BROEDERS & MOTHERSHIP
Alle lichtkunstwerken voor SPOT ON! zijn een ontwerp van Marco Broeders van co2RO. Voor alle twaalf brugwachtershuisje maakt Broeders een uniek lichtkunstwerk dat is geïnspireerd op de ligging en architectuur van het huisje en op de dichtregel.
Broeders (ruimtelijk vormgever) werkt bij voorkeur in kraakpanden, verlaten industriële gebouwen of kale fabrieksruimten. Met zijn dynamische lichtinstallaties en projecties brengt hij deze ruimten weer tot leven. De lichtkunstwerken worden onder begeleiding van Mothership uitgevoerd.

Activiteiten

  • Onthulling
    Het lichtkunstwerk SPOT ON! Leeuwarden zal vrijdag 18 november om 19.30 uur bij de Oosterbrug worden onthuld door Gooitske Zijlstra namens de Stichting Brugwachtershuisjes. Daarna zal Havendichter Monique Buising haar gedicht ‘Dag en nacht’ voordragen en is er gelegenheid om te genieten van het kunstwerk
  • Verhalenavond
    Het brugwachtershuisje van de Oosterbrug is ook onderdeel van het evenement Verhalenavond dat op deze zelfde avond plaatsvindt. In het kader hiervan zal er vanaf 20.15 elk half uur een voordracht zijn door Monique.
Gedicht ‘Dag en Nacht’ – Monique Buising (klik op het gedicht om te vergroten)

Samenwerkingspartners
Mooiedingenmakers en Verhalenavond

Externe financiering
SPOT ON! Leeuwarden is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Leeuwarden (tijdelijke regeling makers), VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds provincie Friesland en Stichting Vrienden van Boei

DICHTREGEL
wacht maar tegen de stroom in /
wacht maar tot de maan licht /
tot het lichter

Terug naar het overzicht van alle SPOT ON! brugwachtershuisjes