Kleine huisjes, GROTE KANSEN

Help jij ons het boek ‘Kleine huisjes, GROTE KANSEN’ te realiseren?

Kleine huisjes, GROTE KANSEN – Een boek over het herbestemmen van brugwachtershuisjes.

Brugwachtershuisjes
Brugwachtershuisjes zijn vaak zorgvuldig ontworpen huisjes op markante plekken in een stedelijke of landelijke omgeving. Ze passen mooi in het straatbeeld en vallen daardoor niet heel erg op. Je komt er regelmatig langs, die kleine huisjes bij de brug waar vroeger de brugwachter de brug bediende. Echter de bruggen worden tegenwoordig meer op afstand bediend. Hierdoor komen de brugwachtershuisjes leeg te staan. Door het verlies van de oorspronkelijke brugwachters functie is de kans op verwaarlozing en zelfs verpaupering van deze veelal onder architectuur gebouwde huisjes groot. Ondanks dat het kleine ruimtes zijn, lukt het steeds vaker om deze huisjes voor sloop en verval te behoeden door ze een andere functie te geven. Er zijn huisjes die nu dienst doen als coachingspraktijk, kapsalon, koffiezaak, ijssalon en hotelkamer. We hebben nog veel meer inspirerende ideeën om deze huisjes te her-bestemmen. Zo behouden we voor Nederland vele unieke stukjes cultureel erfgoed.

Lage Erfbrug – Rotterdam [Koffiezaak]

Het boek ‘Kleine huisjes, GROTE KANSEN’
In de 10 jaar dat we bestaan hebben we mooie foto’s en inspirerende verhalen verzameld. Al deze content gaan we in een mooi inspirerend boek genaamd ‘Kleine huisjes, GROTE KANSEN’ te koop aanbieden. In het boek worden de gerealiseerde projecten getoond, komen de verhalen van gebruikers van toen en nu en vertellen experts op het gebied van architectuur en cultureel erfgoed over het belang van her-bestemmen. Natuurlijk wordt dit alles afgewisseld met veel beeldmateriaal van herbestemde huisjes. Het boek zal zowel digitaal als fysiek (in beperkte oplage via de crowdfunding) verschijnen. De digitale versie wordt gratis online beschikbaar gesteld…


Crowdfunding & sponsoring
Naast een bijdrage vanuit onze stichting en bijdragen van subsidiegevers zoeken we sponsoren en donateurs voor het realiseren van dit project. Draag jij ons een warm hart toe? Bepaal dan het bedrag dat je wilt bijdragen en doneer dit via onze crowdfundingcampagne op voordekunst.nl.

Speciaal voor bedrijven en instanties hebben we ook een aantal sponsorpakketten samengesteld, een overzicht vind je verderop in deze paragraaf onder de foto.

CROWDFUNDING VIA VOORDEKUNST

Bruggeld € 10 of meer Door ‘bruggeld’ in het klompje te stoppen opent u de brug en help je ons met het realiseren van de publicatie zonder dat je hier een tegenprestatie voor verwacht. Dank je wel!
Brugman € 25 of meer Pratend als ‘brugman’ doen wij een goed woordje voor u. We zullen in het boek uw naam opnemen in de lijst met donateurs als dank voor het mogelijk maken van de publicatie.
Brugleuning € 50 of meer Wil u wel een exemplaar van het boek ontvangen maar hoeft u niet perse vermeld te worden als donateur, dan biedt de ‘brugleuning’ ons de houvast en veiligheid om het project met uw steun te kunnen realiseren.
Brugwachter € 75 of meer Als ‘brugwachter’ ontvangt u 1 exemplaar van het boek waarin u ook genoemd zal worden in de lijst met donateurs
Bruggenbouwer € 100 of meer De ‘bruggenbouwer’ verbindt.. U ontvangt daarom naast uw eigen boek ook een exemplaar om weg te geven en daarmee uw netwerk aan het onze te verbinden.

 

Wil je ons helpen de publicatie te realiseren door bijvoorbeeld als brugwachter een bij te dragen of wat ‘bruggeld’ achter laten in het klompje ga dan via onderstaande knop ‘crowdfunding’ naar de campagnepagina op de site van voordekunst.

Hortusbrug – Amsterdam [Sweets Hotel]


SPONSORPAKKETTEN VOOR BEDRIJVEN EN INSTANTIES

1. Standaardpakket €   250 naamsvermelding + 1 exemplaar van het boek
2. Cadeaupakket €   500 naamsvermelding + 2 exemplaren van het boek (1 om te houden en 1 om cadeau te doen)
3. Logopakket € 1000 naamsvermelding + bedrijfslogo + 1 exemplaar van het boek
4. Relatiegeschenkpakket € 1500 naamsvermelding + bedrijfslogo + 25 exemplaren van de uitgave

 

Wil je ons helpen de publicatie te realiseren en daarvoor als bedrijf of instantie een sponsorpakket af te nemen neem dan contact met ons op via onderstaande ‘sponsoring‘ button.

Plantsoenbrug – Groningen [SPOT ON! t.g.v. 10 jaar Stichting Brugwachtershuisjes]